Menu

Wonen

Heeft u een beperking en zijn er aanpassingen in uw huis nodig? Of bent u op zoek naar een  aangepaste woonvorm? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor woonkostentoeslag of huursubsidie? Heeft uw kind begeleiding nodig om zelfstandig te kunnen wonen?

Hulp die u zelf kunt regelen

Heeft u vragen over uw woning, een (dreigende) betalingsachterstand of een verhuizing? Neem dan contact op met uw woningcorporatie.

U kunt bij Toegang Tilburg niet terecht voor woonruimte. Wij kunnen u niet aan een woning helpen. Zoekt u een huurwoning? Dan kunt u zich inschrijven bij Woning in zicht (WIZ).

Moet u uw woning gedwongen verkopen of heeft u te maken met geweld? Dan kunt u urgentie aanvragen bij de Urgentiecommissie Woningcorporaties.

Heeft u een beperking en zoekt u een geschikte woning? Op de website MEE Woonwinkel vindt u aangepaste woningen, woonvoorzieningen en particuliere wooninitiatieven voor mensen met een beperking. Ook in combinatie met zorg. 

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, zijn er soms aanpassingen in uw huis nodig. Er zijn hulpmiddelen die u zelf makkelijk kunt kopen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhoogd toilet, beugels of douchestoel. Meer informatie over hulpmiddelen vindt u op de Hulpmiddelenwijzer.nl.

Hulp van Toegang Tilburg

Komt u er niet uit? Ook niet met hulp uit uw omgeving? Bel ons dan! Onze professionele medewerkers wijzen de weg en ondersteunen u. De ondersteuning is gratis. We bespreken met u wat uw vraag is. Samen maken we een plan: wat is uw doel en wat is nodig om dat te bereiken?

Wij kunnen u informeren over mogelijkheden, rechten en plichten rondom wonen, huursubsidie en  huurschuld. U kunt bij ons niet terecht voor woonruimte. Wij kunnen u niet aan een woning helpen.

Heeft u of uw kind begeleiding nodig op weg naar zelfstandig wonen? Dan is ‘beschermd wonen’ misschien een oplossing. Er is dan 24 uur per dag professionele zorg en ondersteuning beschikbaar. 

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, zijn er soms aanpassingen in huis nodig. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Ook kunnen wij u helpen bij vragen over een briefadres. En we kunnen u de weg wijzen voor het krijgen van een andere woning als u uw eigen woning gedwongen moet verkopen.  

Lees meer over hoe wij werken