Menu

Wonen

Heeft u een beperking en zijn er aanpassingen in uw huis nodig? Of bent u op zoek naar een  aangepaste woonvorm? Wilt u weten of u in aanmerking komt voor woonkostentoeslag of huursubsidie? Heeft uw kind begeleiding nodig om zelfstandig te kunnen wonen?

Hulp die u zelf kunt regelen

Heeft u vragen over uw woning, een (dreigende) betalingsachterstand of een verhuizing? Neem dan contact op met uw woningcorporatie.

U kunt bij Toegang Tilburg niet terecht voor woonruimte. Wij kunnen u niet aan een woning helpen. Zoekt u een huurwoning? Dan kunt u zich inschrijven bij Woning in zicht (WIZ).

Moet u uw woning gedwongen verkopen of heeft u te maken met geweld? Dan kunt u urgentie aanvragen bij de Urgentiecommissie Woningcorporaties.

Heeft u een beperking en zoekt u een geschikte woning? Op de website MEE Woonwinkel vindt u aangepaste woningen, woonvoorzieningen en particuliere wooninitiatieven voor mensen met een beperking. Ook in combinatie met zorg. 

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, zijn er soms aanpassingen in uw huis nodig. Er zijn hulpmiddelen die u zelf makkelijk kunt kopen, denk hierbij bijvoorbeeld aan een verhoogd toilet, beugels of douchestoel. Meer informatie over hulpmiddelen vindt u op de Hulpmiddelenwijzer.nl.

Hulp van Toegang Tilburg

Komt u er niet uit? Ook niet met hulp uit uw omgeving? Stel uw vraag via ons contactformulier. Onze professionele medewerkers wijzen de weg en ondersteunen u. De ondersteuning is gratis. We bespreken met u wat uw vraag is. Samen maken we een plan: wat is uw doel en wat is nodig om dat te bereiken?

Wij kunnen u informeren over mogelijkheden, rechten en plichten rondom wonen, huursubsidie en  huurschuld. U kunt bij ons niet terecht voor woonruimte. Wij kunnen u niet aan een woning helpen.

Heeft u of uw kind begeleiding nodig op weg naar zelfstandig wonen? Dan is ‘beschermd wonen’ misschien een oplossing. Er is dan 24 uur per dag professionele zorg en ondersteuning beschikbaar. 

Als u ouder wordt of een ziekte of beperking heeft, zijn er soms aanpassingen in huis nodig. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht.

Ook kunnen wij u helpen bij vragen over een briefadres. En we kunnen u de weg wijzen voor het krijgen van een andere woning als u uw eigen woning gedwongen moet verkopen.  

Lees meer over hoe wij werken