Menu

Aangemeld en hoe nu verder?

U bent aangemeld als klant bij Toegang Tilburg. Daarvan ontvangt u van ons een bevestigingsbrief. We hebben uw aanmelding doorgestuurd naar het wijkteam van Toegang Tilburg bij u in de buurt. Een medewerker van het wijkteam (wijkprofessional) neemt uw vraag in behandeling, zodra u aan de beurt bent. Hij of zij neemt met u contact op om een eerste afspraak te maken. 

Op deze pagina geven we u antwoord op veelgestelde vragen na de aanmelding. Ook geven we u suggesties wat u zelf al kunt doen, terwijl u wacht op het eerste gesprek met de wijkprofessional.

Hoelang moet ik wachten op de afspraak met de wijkprofessional?

Wij kunnen geen informatie geven over een eventuele wachttijd. Hoe lang het duurt, is mede afhankelijk van het soort vraag dat u heeft gesteld en het huidige aantal klanten en wachtenden bij het wijkteam in uw buurt.

Wanneer het druk is kan het wat langer duren voordat een wijkprofessional een afspraak met u kan maken. Tot die tijd staat u bij het wijkteam op een wachtlijst. Wij nemen contact met u op, zodra u aan de beurt bent. U hoeft daarvoor niets te doen. Door de bevestigingsbrief die u van ons ontvangt, weet u zeker dat uw gegevens bij het wijkteam bekend zijn.

Terwijl u wacht op de afspraak met de wijkprofessional, kunt u zelf al wat doen. 

Wat kan ik doen terwijl ik wacht op een eerste afspraak?

U kunt zelf vast alle informatie rondom uw hulpvraag verzamelen, die belangrijk is voor het gesprek.

In gemeente Tilburg is er een breed aanbod aan ondersteunende activiteiten, vrijwillige hulp en (vaak) gratis toegankelijke trainingen die u verder kunnen helpen. Hieronder hebben we een aantal mogelijkheden voor u op een rij gezet.

- Vind (vrijwillige) hulp en activiteiten op de website T-helpt.nl

Op de website T-helpt.nl vindt u alle hulp die u zelf kunt regelen in gemeente Tilburg. U heeft voor deze hulp geen verwijzing nodig. 

Link naar de website van T-Helpt.

U kunt er doorklikken naar de verschillende organisatie en activiteiten. Bijvoorbeeld:

  • Administratie
  • Beter in m'n vel
  • Beter rondkomen
  • Buurtondersteuners
  • Dementie
  • Huishouden
  • Hulplijnen 
  • Juridisch probleem
  • Mantelzorg
  • Onafhankelijke cliëntondersteuning en Meedenkers
  • Opvoeden
  • Rouwen
  • Scheiden
  • Vervoer
  • Zorg regelen

- Ontwikkel uw talent en vaardigheden, volg een training

Schrijf u in voor een training van IMW regio Tilburg die u verder kan helpen. De meeste trainingen zijn gratis. Soms wordt een kleine bijdrage voor lesmateriaal gevraagd.

Link naar trainingen van IMW regio Tilburg

Volwassenen

Zo is er de training Eigen Kracht Groep. Deze gratis training helpt u om zelf aan de slag te gaan met uw probleem. U leert wat uw kwaliteiten zijn. En hoe deze u helpen om uw probleem aan te pakken. Vaak kunt u meer dan u zelf denkt.

Andere trainingen voor volwassenen zijn er op gebied van positief opvoeden, scheiding, verlies en rouw en sociale vaardigheden. In een training of gespreksgroep ontmoet u mensen die met dezelfde dingen zitten als u of hetzelfde hebben meegemaakt. Het is fijn om uw ervaringen en gedachten te delen met mensen die u begrijpen. Ervaren trainers begeleiden de groepen en geven u informatie en praktische tips. Ook leren mensen in een groep vaak veel van elkaar.

Kinderen en jongeren

Voor kinderen en jongeren zijn er trainingen waarin zij leren omgaan met faalangst, opkomen voor zichzelf, beter leren omgaan met andere kinderen, grenzen aangeven en omgaan met agressie. Kinderen van gescheiden ouders kunnen meedoen aan de spel- en praatgroep KIES.

- Vind hulp bij de opvoeding of de ontwikkeling van uw kind

U kunt bij de jeugdgezondheidszorg van de GGD terecht met vragen over het opgroeien, de gezondheid en de opvoeding van uw kind. Bekijk de mogelijkheden op de website of chat direct met een medewerker van de GGD.

Link naar GGD Hart voor Brabant

Regelmatig organiseert GGD Hart voor Brabant ook groepsgerichte cursussen en themabijeenkomsten op locatie en online. Zowel voor aanstaande ouders als voor ouders/ verzorgers met kinderen tot 16 jaar. Tijdens de bijeenkomsten komt de ontwikkeling van kinderen aan de orde. Wat voor opvoeder wilt u zijn? Hoe gaat u in gesprek met uw partner over de opvoeding? Wat kunt u doen om gewenst gedrag en gezondheid te bevorderen? Deelnemers kunnen ervaringen en tips delen. Het actuele aanbod vindt u op de website van de GGD. Hier kunt u ook online themabijeenkomsten terugkijken.

 

Er is na mijn aanmelding iets veranderd in mijn situatie, wat moet ik doen?

Is er nadat u bij Toegang Tilburg bent aangemeld iets in uw situatie verandert? En heeft dit invloed op uw vraag? Neem dan contact met ons op.

Heeft u al een contactpersoon? Bel of mail dan uw contactpersoon.

Heeft u nog geen contactpersoon? Neem contact op via:

Link naar het contactformulier

Een medewerker van ons Contact Centrum denkt met u mee over eventueel te nemen stappen.

Wie is mijn contactpersoon bij Toegang Tilburg?

Uw wijkprofessional is uw contactpersoon binnen Toegang Tilburg. U ontvangt tijdens het eerste gesprek de contactgegevens en hoort op welke dagen uw contactpersoon bereikbaar is.

Wacht u nog op het eerste contact met de wijkprofessional en is er iets dat u nu dringend wilt of moet bespreken met een medewerker van Toegang Tilburg? Neem dan contact op via:

Link naar ons contactformulier