Menu

Opvoeding

Opvoeden kan soms flink lastig zijn. Heeft uw kind steeds driftbuien? Heeft u vaak ruzie met uw puber? Maakt u zich zorgen of twijfelt u over de ontwikkeling van uw kind? Heeft uw kind een beperking of een vorm van autisme en vindt u het moeilijk daarmee om te gaan? Of heeft u een heel andere opvoedingsvraag?

Hulp die u zelf kunt regelen

Wilt u advies bij het opvoeden? Maak dan gebruik van het gratis opvoedspreekuur van de GGD Hart voor Brabant.
Soms is het fijn om met andere ouders te praten of een cursus te volgen. Bijvoorbeeld Omgaan met pittige pubers of een training Sociale vaardigheden voor uw kind. Kijk voor meer mogelijkheden eens op de website van IMW regio Tilburg, GGD en op T-helpt.

Lees meer over hulp die u zelf kunt regelen op T-Helpt.

Lees meer over trainingen bij IMW regio Tilburg.

 

Hulp van Toegang Tilburg

Komt u er niet uit? Ook niet met hulp uit uw omgeving? Stel uw vraag via ons contactformulier. Onze professionele medewerkers wijzen de weg en ondersteunen u. De ondersteuning is gratis. We bespreken met u wat uw vraag is. Samen maken we een plan: wat is uw doel en wat is nodig om dat te bereiken? Als het nodig is helpen we u andere hulp of zorg te krijgen.

Wij helpen u om te gaan met allerlei opvoedingsvragen. Wij maken hierbij veel gebruik van Triple P, een programma voor opvoedingsondersteuning. Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma. We besteden aandacht aan het gedrag van kinderen en kijken samen hoe u uw kind kunt ondersteunen. Consequent zijn en belonen van goed gedrag zijn hierbij erg belangrijk. Met Triple P leert u positief opvoeden en, ook belangrijk, weer te genieten van het opvoeden.
Heeft uzelf of uw kind een beperking? Dan krijgt u hulp van een wijkprofessional die deskundig is in het begeleiden van mensen met een beperking.

Maakt u zich zorgen of twijfelt u over de ontwikkeling van uw kind? Speciaal voor ouders van kinderen tussen 0 en 7 jaar is er Integrale Vroeghulp (IVH).

Bekijk de website van Integrale Vroeghulp

Lees meer over hoe wij werken

“We weten nu hoe we zelf anders kunnen reageren om een driftbui te voorkomen. En dat werkt.”

Moeder van Anne

De rust keert terug in huis

Anne is een lieve meid, met een stevige eigen wil. Zo’n kind waarvan de mensen zeggen: "Die komt er wel!". Als Anne iets in haar hoofd heeft moet dat ook precies zo gebeuren. Toen Anne op een dag weer gillend in de supermarkt lag, omdat ze haar zin niet kreeg, meldden haar ouders zich bij Toegang Tilburg.

De wijkprofessional van Toegang Tilburg keek samen met de ouders naar de vragen en problemen rondom de opvoeding van hun dochter. Ze leerde hen bijvoorbeeld dat ze ook invloed hadden op Annes driftbuien. De methode Triple P liet zien dat het zeurgedrag van Anne beloond werd, doordat de ouders vaak toegaven.

De ouders blijven nu rustiger, omdat ze meteen ingrijpen als Anne niet luistert. Ook leerde Anne hoe ze zelf weer rustig kon worden tijdens een driftbui.